Nieuws

Studienamiddag: Procedure van gerechtelijke reorganisatie
Op uitnodiging van die Keure geven Marlex-advocaten Mr. Dave Pardo en Mr. Pieter Van Aerschot op 22 februari 2018 een praktische uiteenzetting over het nieuwe Boek XX van het Wetboek Economisch Recht voor bedrijfsjuristen, accountants, boekhouders, CFO’s, advocaten en magistraten.
Beste wensen voor 2018
De nieuwe pandwet treedt (eindelijk) in werking op 1 januari 2018
Op 1 januari 2018 treedt de nieuwe pandwet in werking, samen met het langverwachte Nationaal Pandregister. Dit register is ongetwijfeld de belangrijkste innovatie die deze wet – na een jarenlang uitstel – zal invoeren. Marlex somt voor u een aantal van de belangrijkste nieuwigheden op.
Mag een schuldeiser kiezen hoe hij zijn schulden invordert? Cassatie brengt duidelijkheid
Sinds de ‘Potpourri I-wet’ van 2016 van minister Geens, bestaat er een nieuwe administratieve invorderingsprocedure voor onbetwiste geldschulden in B2B-zaken, los van enige gerechtelijke tussenkomst (de IOS-procedure). In de nieuwsbrief van 29 november 2016 zette Marlex de hoofdprincipes van deze procedure reeds op een rijtje. Een belangrijk discussiepunt is echter of de schuldeiser nu vrij mag kiezen tussen de IOS-procedure en de ‘gewone’ gerechtelijke invordering. Het Hof van Cassatie heeft in haar arrest van 12 oktober 2017 de lagere rechtspraak teruggefloten en geoordeeld dat de schuldeiser van een onbetwiste geldschuld in een B2B-zaak, inderdaad mag kiezen welke van beide pistes hij volgt. Marlex licht u kort de onderliggende discussie en de redenering van het Hof toe.
Marlex organiseert ontbijtseminarie: "It's all about the money: tips and tricks voor schuldeisers" op woensdag 24 januari 2018
Elke onderneming wordt wel eens geconfronteerd met slechte betalers. Dit kan liquiditeitsspanning teweeg brengen bij de onderneming zelf en daarom is het essentieel hier zo goed mogelijk tegen gewapend te zijn. Vanuit haar praktijkervaring overloopt Marlex in dit ontbijtseminarie op een praktische manier de beste tips & tricks voor schuldeisers die zich willen indekken tegen insolvabele of slechte betalers, rekening houdend met de impact van de diverse recente wetswijzigingen (Potpourri, Wetboek Economisch Recht…).
1 2 3 4 5 6 7 8 >>