sociaal

U als ondernemer weet het als geen ander : uw bedrijf staat en valt met uw personeel. Dagelijks wordt u geconfronteerd met uitdagingen van bij de start van de samenwerking tot het einde, en (al te) vaak ook daarna. U kent het belang van het goede contract afsluiten bij de aanwerving, de juiste arbeidsduurregeling invoeren om uw bedrijf optimaal te organiseren, het optimale loonpakket aanbieden, goede afspraken maken rond het gebruik van e-mail en internet en privacy, een veilige en gezonde arbeidsplaats creëren, enz. Soms zijn er ook minder aangename aspecten : u moet overgaan tot individueel of collectief ontslag, u wenst uw bedrijf te herstructureren, u wordt geconfronteerd met een schending van concurrentiebeding of oneerlijke concurrentie, u krijgt de sociale inspectie over de vloer, de RSZ gaat over tot ambtshalve herkwalificatie van een zogenaamde “schijnzelfstandige”,…

Ook als ondernemend kaderlid (her)kent u deze problemen, maar u bent niet gesyndiceerd en wenst liever een advocaat te raadplegen.

De praktijkgroep ‘sociaal recht’ staat u graag bij en adviseert u in de meest diverse materies van deze constant evoluerende juridische discipline. Waar mogelijk gaan wij met u op zoek naar een onderhandelde oplossing, maar uiteraard neemt Marlex ook de bijstand en gerechtelijke verdediging op zich in collectieve en individuele arbeidsgeschillen. Daarnaast is Marlex zowel binnen als buiten de rechtbank uw raadsman in uw contacten met sociale zekerheidsinstellingen. Het kantoor verleent u ook de gewenste bijstand naar aanleiding van controles en onderzoeken door de talrijke sociale inspectiediensten en neemt zo nodig uw verdediging voor de strafrechter waar.